Pancreatic Disorder MCQs with Answers

February 7, 2013 | By | Reply More

Pancreatic Disorder MCQs with Answers

Pancreatic problems MCQ Question

1) The most specific blood test in diagnosing acute pancreatitis is
a) Serum amylase
b) Urinary amylase
c) Serum lipase
d) CA 19-9
e) CEA

2) The most important step in the management of acute pancreatits is
a) IV fluids
b) Antibiotics
c) NG tube
e) Pain medications

3) Ranson’s criteria include the following except
a) WBC
b) Age
c) Serum glucose
d) LDH
e) Serum Lipase

4) The following are causes of acute pancreatitis except
a) Alcohol
b) Gall stones
c) Trauma
d) Viral infections
e) Hyporcalcemia

5) The most important factor in pancreatic adenocarcinoma is
a) Alcohol
b) Smoking
c) Chronic pancreatitis
d) Diabetes
e) Gastrectomy

6) Pancreatic Pseudocyst might be complicated with all of the following except
a) Malignant transformation
b) Rupture
c) Bleeding
d) Jaundice
e) Infection

7) Symptoms of chronic pancreatitis include all of the following except
a) Diabetes
c) Diarrhea
d) Abdominal pain

8) Which of the following is most helpful in diagnosing pancreatic adenocarcinoma
a) CA 125
b) Serum amylase
c) Serum lipase
d) CEA
e) CA 19-9

9) Pain in chronic pancreatitis could be improved with, except

b) Narcotics
c) Celiac block
d) Surgical drainage
e) Pancreatectomy

10) Pancreatic adenocarcinoma can present with, except
a) Hematemesis
b) Jaundice
c) Abdominal pain
d) Abdominal mass
e) Weight loss

MCQ Answers

  1. C
  2. A
  3. E
  4. E
  5. B
  6. A
  7. B
  8. E
  9. A
  10. A

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: MCQ, Question

WARNING: Any unauthorised use or reproduction of content for commercial or any purposes is strictly prohibited and constitutes copyright infringement liable to legal action.